top of page

Pienet asiat voivat pelastaa parisuhteen

Yhteyttä ylläpitävät tavat vahvistavat parisuhdetta silloinkin, kun suhteessa on meneillään hankala vaihe.


Välillä elämässä voi olla kausia, jolloin oma parisuhde ei valtavasti kiinnosta.

Kotona saattaa olla pieni lapsi tai lapsia, joiden tarpeet menevät kaiken muun edelle. Oma identiteetti muuttuu, eri tahdissa tai toiseen suuntaan kuin kumppanin identiteetti. Elämässä on meneillään jokin iso urakka tai projekti. Työ tai opinnot ovat nousukiidossa, taloprojekti tai opinnäyte vaatii aikaa.

Haastavina aikoina voi tuntua, että yhteys kumppaniin on kadonnut - ja onko sitä koskaan ollutkaan?”Mikään ruoka, hieronta tai lepo ei auta siihen ristiriitaan, jos tunnet jatkuvasti olevasi loukattu, huomiotta jätetty, vihainen ja turhautunut parisuhteessa”, toteaa tietokirjailija ja doula Kimberly Ann Johnson. Hän kehottaa kiinnittämään huomiota pieniin, hellyttävän yksinkertaisiin asioihin.


1. Ota yhteys kumppaniin, kun menette nukkumaan ja heräätte aamulla. Katso silmiin, käytä hellittelynimiä, sano hänelle hyvää yötä ja huomenta.


2. Kiinnitä erityistä huomiota jokapäiväiseen kohtaamiseen ja toisen luota lähtemiseen. Ota katsekontakti kumppaniisi, kun tulet huoneeseen, iske silmää tai kosketa. Halaa tai katso ainakin silmiin, kun lähdet kotoa.


3. Kerro, milloin tulet ja lupaa ilmoittaa ajoissa, jos aikatauluun tulee muutos. Arvosta kumppanin aikaa ja yhteistä aikataulua. Vältä aiheuttamasta turhautumisen tunteita rikkomalla aikataulua ja lupauksia.


4. Valitse ystävällisyys. Puhu ystävällisesti ja arvostavasti silloinkin, kun olet väsynyt tai eri mieltä asioista.


5. Huomaa, milloin puhut nopeasti ja kovaa. Keskity kommunikoimaan rauhassa, keskittyen ja kuunnellen.


6. Halaa niin pitkään ja pehmeästi, että kehot rentoutuvat. Suhteessa voi olla kausia, jolloin seksiä on vähemmän. Fyysistä yhteyttä voi ja kannattaa pitää yllä muullakin tavalla koskettamalla.


7. Nosta katse ylös laitteistasi ja katso kumppaniasi silmiin.Comments


bottom of page